De Spelbreker, een website van Stichting de Pioniers
Toernooi Catan Midnight ExpressOverzicht spelinformatieDe Spelbreker, een website van Stichting de Pioniers

Startpagina De Spelbreker
Wie zijn die Pioniers
Spelbreker nieuws
Agenda
Meer informatie, kijk dan hier
Word donateur bij Stichting de Pioniers
Overzicht spelinformatie
::: homepage | spelinfo | recensies | TRIVIAL PURSUIT TERUG NAAR DE JAREN 80 :::  

 
TRIVIAL PURSUIT TERUG NAAR DE JAREN 80

Eind jaren 90 kwam Parker met een geweldige klapper op de markt. Een kenniskwis in de vorm van een gezelschapspel. Hele volksstammen werden gegrepen door de Trivial PURSUIT gekte en binnen de kortste keren waren er miljoenen exemplaren van dit concept verkocht. En zoals dat hoort bij een best seller bleven ook de uitbreidingen niet achterwege zodat je naar hartelust door kon blijven spelen als je door de vragenkaartjes heen was. Leuke avonden heb ik met familie en vrienden dankzij dit spel doorgebracht. Er is niets leuker dan te laten zien dat jij wel iets weet waar de rest nog nooit van heeft gehoord.

Bij TRIVIAL PURSUIT TERUG NAAR DE JAREN 80 is hetzelfde spelconcept toegepast als bij het origineel. Ook de speelwijze is nauwelijks veranderd maar er zitten toch een paar verschillen in die het geheel net iets anders maken. Zo is er de mogelijkheid om door middel van een zwendeldobbelsteen verdiende punten van een tegenstander af te pakken. Ook de categorieën zijn anders dan bij het origineel. TRIVIAL PURSUIT TERUG NAAR DE JAREN 80 beschikt over de volgende categorieën:

Hoofdlijnen:
Beroemde en beruchte gebeurtenissen uit het nieuws dat het decennium bepaalde

In de kijker:
Weet je nog waar je toen naar keek?

Eigentijds:
De ditjes & datjes van ons dagelijks leven en de onwijs gave kleren die we droegen!

Kopstukken:
Wie deed wat, met wie en waar?

Single en CD:
Van de Stars on 45 tot en met Doe maar… 10 jaar te gekke muziek!

Stopwatch:
Wereldkampioenen, de "Man met de Hamer" en alles daar tussen in.

Tijdens het spelen merk je gelijk dat de nadruk niet is gelegd op de moeilijkheid van de vragen maar op het herbeleven van momenten. Regelmatig zal je dan ook gelach horen en opmerkingen als "Oh, ja dat droeg ik ook! Wat erg". Bij TRIVIAL PURSUIT TERUG NAAR DE JAREN 80 is er alles aan gedaan om die jaren '80 sfeer weer op te rakelen en dat lukt aardig. Zo hebben we het in dit spel, volgens de handleiding, niet meer over het bewegen over het speelbord maar Joggen we over het bord. Veel van deze modewoorden zijn ook weer in de vraagstelling verwerkt zodat je een beetje het idee krijgt dat het een hip (ook zo'n woord) spel uit die tijd zelf is.

Het materiaal en het spelbord zijn degelijk uitgevoerd en stralen die typische jaren '80 look uit. Als we even de uitstraling vergeten en puur kijken naar de veranderingen, had het geheel ook niet misstaan als een aanvulset op het origineel. Ja, er is een nieuw spelelement toegevoegd in de vorm van een zwendeldobbelsteen maar echt anders wordt het spelen er niet van. TRIVIAL PURSUIT TERUG NAAR DE JAREN 80 is verder voorzien van 1800 vragen en een handige kaarthouder.

Door de makers is er duidelijk voor gekozen om het vooral gezellig te houden en daardoor vaak ook niet al te moeilijk. Doordat de vragen soms wel erg makkelijk zijn kan de spanning tijdens het spelen soms een beetje verloren gaan. Had ik bij het origineel soms 3 vragen achtereen goed waren dat er hier vaak wel 7.

Kies je voor een kenniskwis dan is TRIVIAL PURSUIT TERUG NAAR DE JAREN 80 waarschijnlijk iets te lichte kost voor je. Kies je ervoor om met een groep mensen een gezellige no nonsens avond te hebben dan is TRIVIAL PURSUIT TERUG NAAR DE JAREN 80 zeker een leuk gezelschapspel

R.T.

 
Spelsoort Aantal spelers
2 - 12
Minimum leeftijd
25+
Speelduur
Spel type:

Strategie
Geluk
Kennis
 
Categorie:
Gezelschapsspel
 
Uitgever / Auteur :
Parker
Adviesprijs fl 89,95
Waardering:

   
Rob   7 6 7 7  
Slavko   6 7 7 6  
Carin   7 8 8 7  
Heleen   7 6 8 8  
Erwin   7 7 9 8  
--Welke wielrenner noemt men ook wel de Das....
 
Zie ook:
Trivial Pursuit

 

© 2006 De Spelbreker  

Kamper GUI website ontwerp & realisatie, Kamper GUI