De Spelbreker, een website van Stichting de Pioniers
Toernooi Catan Midnight ExpressOverzicht spelinformatieDe Spelbreker, een website van Stichting de Pioniers

Startpagina De Spelbreker
Wie zijn die Pioniers
Spelbreker nieuws
Agenda
Meer informatie, kijk dan hier
Word donateur bij Stichting de Pioniers
Overzicht spelinformatie
::: homepage | spelinfo | recensies | siesta :::  

 
Siesta
Brandende zon, hoge temperaturen en een koele schaduw is alles wat je denkt bij het horen van 'SIESTA'. En dat klopt ook wel in dit spel. Want in dit spel draait het om de schaduw en de punten die je daarmee kan scoren.

Siesta kan gespeeld worden met maximaal 4 personen die allemaal hun eigen schaduw willen creeeren. Of dat lukt hang sterk af van taktisch inzicht en strategie. En een dosis geluk als je medespelers door de zon (punten) worden verblind.

Siesta speel je met drie verschillende objecten; zon, dak en schaduw. Het plaatsen van een schaduw levert punten op. Die punten worden toegekend aan die spelers waarvan hun dak de schaduw levert. Per speler beurt moet je drie items plaatsen, ongeacht wat. Bijvoorbeeld drie zonnen of een zon en twee schaduwen. Er zit één 'maar' aan deze regel, je moet wel minimaal 1 punt scoren.

De taktiek in dit spel zit'm in het zoeken naar de meest voordelige combinatie van zon, dak en schaduw. Waarbij het plaatsen van de daken wel het meest belangrijke item is. Immers jouw dak bepaalt welke schaduw punten er worden verdient. Waarbij je van de zon en schaduw, van een andere speler, gebruik mag maken.
En dan heb je nog de "dubbele Siesta's". Hierbij wordt een stuk schaduw door twee daken van de zelfde kleur begrenst (incl. 2 zonnen). Dit levert extra punten op!

Met twee spelers neemt de factor geluk af, omdat het minder chaotisch wordt. Maar het is zeker goed te doen als je van een taktisch spelletje houdt. Het bord en speelstukken zijn van hout gemaakt. De handleiding is kort, duidelijk en in het Nederlands. Maar zoals in ieder spel komen er situaties voor die niet in de handleiding beschreven worden. Echter het is dan een kwestie van gezondverstand en goed opletten welke zon of dak een nieuwe schaduw werpt.
Vaak komt het voor dat je denkt; he! heb ik voor deze schaduw wel mijn punten gescoord. De tegen partij houdt zich dan mooi op de vlakte.

Pieter.

 
Spelsoort Aantal spelers
2 - 4
Minimum leeftijd
9+
Speelduur
Spel type:

Strategie
Taktiek
Geluk
 
Categorie:
Gezelschapsspel
 
Uitgever / Auteur :
Gold Sieber Royal
Guido Hoffmann
Adviesprijs ~ € 30,-Waardering:

   
Pieter   8 8 7 8  
Kees   7 8 8 7  
Emmie   8 7 7 7  
Geef me schaduw, ik brand hier weg.
 
Zie ook:
-

 

© 2006 De Spelbreker  

Kamper GUI website ontwerp & realisatie, Kamper GUI