De Spelbreker, een website van Stichting de Pioniers
Toernooi Catan Midnight ExpressOverzicht spelinformatieDe Spelbreker, een website van Stichting de Pioniers

Startpagina De Spelbreker
Wie zijn die Pioniers
Spelbreker nieuws
Agenda
Meer informatie, kijk dan hier
Word donateur bij Stichting de Pioniers
Overzicht spelinformatie
::: homepage | spel info | recensies | kannibalen! :::  

 
KANNIBALEN!

Het spel waarbij je eet of gegeten wordt!

Als je de doos opent, vind je een speelbord, 3 dobbelstenen en 2 kannibalenstammen. De Bottenlikkers (beige) en de Bloedproevers (bruin). Elke speler beschikt over 1 stam, waarvan de poppetjes er overigens erg grappig uitzien.

Het doel van het spel is om al jouw kannibalen als eerste op het bord te krijgen.

Het speelbord is onderverdeeld in 7 rijen (rij 3 t/m rij 9). Elke rij is daarvan weer onderver-deeld in 7 vakjes. Als je aan de beurt bent, gooi je met de 3 dobbelstenen. Deze hebben de cijfers 1, 1, 2, 2, 3, 3. Het totaal van je worp geeft aan in welke rij je een kannibaal mag plaatsen. Als je bijvoorbeeld "2", "2" en "3" gooit, dan mag je één van je kannibalen in rij 7 op een vrij vakje plaatsen. Daarna is de andere speler aan de beurt. Alleen als je drie dezelfde getallen gooit, mag je nogmaals. Gooi je echter "1", "2", "3", dan moet je een beurt over-slaan. Ook kost het je een beurt als je een getal gooit en alle 7 vakjes in die rij zijn al bezet.

Je moet proberen om je poppetjes zo op het bord te plaatsen, dat ze een kannibaal van de andere speler inklemmen en opeten. Alle (door het laatst geplaatste poppetje!) ingeklemde kannibalen worden namelijk van het bord verwijderd. De andere speler moet deze dus weer opnieuw op het bord zetten. Het klemzetten kan zowel horizontaal en verticaal als diagonaal, zelfs over de boven- en onderkant van het speelbord heen, als alle kannibalen in dezelfde rij staan. Er is 1 rij veilig op het bord en dat is rij 6. Dit is de middelste rij, die een rivier voorstelt, waar de kannibalen elkaar niet kunnen vinden in het troebele water. Als een kannibaal ingeklemd wordt, terwijl hij of zij in deze rivier staat, dan hoeft hij niet te worden verwijderd van het bord.

Op deze manier hoop je als eerste al je kannibalen op het bord te hebben staan. De laatste moet je nog wel aankondigen; als je dit vergeet, moet je een beurt overslaan.

De winnaar krijgt voor elke kannibaal die zijn tegenstander niet op het bord heeft staan, één punt. De verliezer moet één punt van zijn score aftrekken voor elke kannibaal die hij nog niet op het bord heeft staan.De eerste speler met 20 punten wint het spel.

KANNIBALEN! is een grappig spelletje voor 2 spelers, dat niet zo lang duurt. Je bent uiteraard afhankelijk van wat je gooit met de dobbelstenen, maar ook enig inzicht heb je hierbij wel nodig: hoe plaats ik mijn kannibalen zo op het bord, dat ze zoveel mogelijk kannibalen van de tegenstander opeten. Als leeftijdsgrens voor dit spel wordt aangegeven 12+. Dit lijkt mij wat aan de hoge kant. Volgens mij kunnen kinderen vanaf een jaar of 8-9 zich hier ook prima mee vermaken.

Det.

 
Spelsoort Aantal spelers
2
Minimale leeftijd
12+
Speelduur
Spel type:

Strategie
Geluk
Kennis
 
Categorie:
Volwassenen
 
Uitgever / Auteur :

Hasbro
Adviesprijs : f 39,95

Waardering:

   
Rob   7 7 6 7  
William   7 7 7 7  
Pieter   7 6 6 6  
Det   8 7 7 7  
Gerrit Jan   7 6 7 7  
Jummie, jummie!
 
Zie ook:
-

 

© 2006 De Spelbreker  

Kamper GUI website ontwerp & realisatie, Kamper GUI