De Spelbreker, een website van Stichting de Pioniers
Toernooi Catan Midnight ExpressOverzicht spelinformatieDe Spelbreker, een website van Stichting de Pioniers

Startpagina De Spelbreker
Wie zijn die Pioniers
Spelbreker nieuws
Agenda
Meer informatie, kijk dan hier
Word donateur bij Stichting de Pioniers
Overzicht spelinformatie
::: homepage | spelinfo | recensies | breakout :::  

 
Breakout

Uitbreken heet dit spel. Maar om uit te kunnen breken moet je volgens mij eerst inbreken anders valt er niets uit te breken. Dilemma? Welnee! Met zijn tweeen probeer je de muur te beklimmen en de speler die dat drie keer is gelukt, is de winnaar.

BREAKOUT is een spel waarbij je om de beurt een deel van een touwladder horizontaal kan inschuiven. Dit kun je doen op 5 niveaus aan de linker of rechter zijde. Zodra de touwladder van beneden naar boven een ontsnappingsroute is, heb je gewonnen en mag je een crimineel op de muur zetten.
Nu hoeft de touwladder geen verticale lijn van beneden naar boven te zijn, maar kan deze zich ook horizontaal verspringen. Als het maar uit één geheel bestaat.

Het venijn zit 'm in het feit dat je elkaars touwdelen kunt wegdrukken. Je schuift gewoon een touwdeel links of rechts in de muur, waarbij de reeds gevormde combinaties, compleet anders komen te lopen. Het spel kan dan ook plotseling ten einde zijn. "Oops dat stukje touw had ik toch daar niet moeten plaatsten".

Het spel is simpel maar doortrapt en de spelregels zijn eenvoudig. Een leuk spelletje voor tussendoor. Maar niet iedereen zal er van gecharmeerd zijn, want het vergt inzicht in je acties en de gevolgen ervan.

Het spel is in degelijk kunstof gemaakt en heeft heldere kleuren. De touwdelen zijn fors aan de maat en makkelijk te hanteren. Het speelbord wordt tussen twee bakje ingeklemd en staat stevig op tafel. Het spel zal eerder de jongere dan de wat oudere spelers aanspreken.

Pieter.

 
Spelsoort Aantal spelers
2
Minimum leeftijd
6+
Speelduur
Spel type:

Strategie
Geluk
Kennis
 
Categorie:
Familie spel
 
Uitgever / Auteur :
Selecta
Adviesprijs € ?

Waardering:

   
Karel   7 6 6 6  
Pieter   7 7 7 7  
Heleen   7 7 7 7  
Als je inbreker bent, moet je ook weer kunnen uitbreken. Hoe dan ook je moet die muur over.
 
Zie ook:
-

 

© 2006 De Spelbreker  

Kamper GUI website ontwerp & realisatie, Kamper GUI